Telefon   +48 33 860 08 00

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

gmp logo

Zalety kupna młóta u dystrybutora

karmienie cielaka

Najwięcej piwa produkowane jest latem, wtedy też jest na nie największy popyt. Z racji tego, że powstawanie młóta jest nierozłączne z produkcją piwa, to również latem najłatwiej można je pozyskać. Źródeł może być kilka, od hobbystów warzenia piwa, po lokalne browary i większych producentów. Niestety najczęściej indywidualni odbiorcy nie mają dobrej pozycji negocjacyjnej, sprzętu do odbioru produktu lub nie mieszkają w okolicach browarów, dlatego niełatwo jest zorganizować młóto na własną rękę.

Rozwiązaniem problemów z pozyskaniem wysłodzin browarnianych jest zwrócenie się do ich dystrybutorów. To przedsiębiorcy, którzy nawiązują współprace z największymi producentami piwa, a więc dysponują dużymi ilościami młóta. Duże browary mają produkcję ciągłą, działają przez cały rok, więc dystrybutorzy odbierają świeże wysłodziny regularnie. Dzięki pośrednictwu klienci, zarówno indywidualni, jak i inne przedsiębiorstwa, otrzymują młóto, kiedy tego potrzebują.

Jakie plusy ma współpraca z dystrybutorem?

Poza dostępnością dobrzy dystrybutorzy gwarantują najwyższą jakość produktu. Dbają między innymi o utrzymanie odpowiedniej ilości składników odżywczych w produkcie, jego odpowiednie przechowywanie i transport. Każdy etap pracy, od odbioru, po dostarczenie do kupującego, jest regulowany i potwierdzony odpowiednimi certyfikatami. Jednym z nich jest certyfikat GMP+, świadczący o tym, że sprzedawany produkt jest odpowiedni do skarmiania zwierząt.

Nie bez znaczenia jest też zapewnienie transportu młóta do odbiorcy. W tym celu wykorzystywane są specjalne samochody przystosowane do przewozu produktów spożywczych. Nie ma więc obaw, że w trakcie podróży młóto straci swoje właściwości. Co więcej, transport może odbywać się nawet na dalekie odległości. W związku z tym nie ma problemu, aby odbiorcy, którzy nie mają w okolicy browaru, mogli wykorzystywać pozytywne właściwości młóta.